Titus Leerhuis: Paus Fransiscus

Je bekijkt nu Titus Leerhuis: Paus Fransiscus

‘Een van de meest scherpzinnige denkers van Nederland’ Erik Borgman komt spreken over Paus Franciscus

Maandagavond 27 juni is de tweede avond, de laatste vóór de zomervakantie. Professor Erik Borgman, hoogleraar aan de Tilburg University, kom dan vertellen over paus Franciscus. De toegang is gratis.
In de grootste zaal van de de Johannes de Doperkerk aan de Bergstraat in Wageningen is er vanaf 19.45 uur koffie en thee. Om 20.00 uur begint de lezing.
Iedereen is welkom!

De eerste avond van het Titus Leerhuis

Maandagavond 23 mei was de eerste avond van Titus Leerhuis Wageningen. In Titus Leerhuis Wageningen zijn alle inwoners van Wageningen e.o. welkom.
De grootste zaal van de de Johannes de Doperkerk aan de Bergstraat in Wageningen was bijna te klein voor de zestig belangstellenden, onder wie de burgemeester. Op het nippertje hoefden we niet in allerijl te verhuizen naar een nog grotere ruimte. We waren er wél op voorbereid.
De spreker was Peter Nissen, hoogleraar hoogleraar Cultuurgeschiedenis van de religiositeit aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Hij wordt regelmatig gevraagd voor toelichting en commentaar op radio en televisie. Maandagavond 23 mei kwam hij vertellen hij over Titus Brandsma. Brandsma werd op 15 mei heilig verklaard in Rome.

Paus Franciscus

Paus Franciscus, geboren als Jorge Mario Bergoglio (Buenos Aires, 17 december 1936), is sinds 13 maart 2013 de paus van de Rooms-Katholieke Kerk, een ambt dat inhoudt dat hij leider van deze kerk, bisschop van Rome en soeverein vorst van Vaticaanstad is. De Argentijn is de eerste jezuïet die paus werd, de eerste uit Latijns-Amerika en van het zuidelijk halfrond. Paus Franciscus wordt door de Rooms-Katholieke Kerk beschouwd als de 266e paus. Hij is de opvolger van Benedictus XVI, die op 28 februari 2013 aftrad.

Erik Borgman

Erik Borgman

Erik Borgman (Amsterdam, 1 januari 1957) is een Nederlandse leken-dominicaan en hoogleraar theologie van de religie, in het bijzonder het christendom, aan de Universiteit van Tilburg. In zijn denken is hij sterk beïnvloed door de katholieke bevrijdingstheologie.

Het opiniemagazine Vrij Nederland selecteerde hem in 2008 als een van de meest scherpzinnige denkers van Nederland. Lezers van dagblad Trouw verkozen hem tot een van drie meest inspirerende theologen. Ook werd hij in 2012 uitgeroepen tot Theoloog van het jaar.