De conferentie ‘God Renoveert’

De conferentie ‘God Renoveert’

Conferentie Breda

Afgelopen week vond de 2 jaar geleden geplande conferentie plaats over parochievernieuwing in Breda. Met 20 mensen uit de Z.Titus Brandsmaparochie ervaarden we met zo’n 1000 mensen uit Nederland en Vlaanderen wat het kan betekenen om “samen op weg te zijn”. Er waren op beide dagen gezamenlijke Eucharistievieringen: de openingsviering door Mgr. Liesen van het bisdom Breda en op vrijdag door Mgr. L. Aerts, bisschop te Brugge. Beide dagen waren er seminars, getuigenissen van verschillende mensen, waaronder onze pastoor Henri , Erik Rozeman en Hadewijch uit Wageningen. Er was het samen bidden tot de H. Geest, de uitleg daarover door fr. James Mallon en de mogelijkheid tot Eucharistische aanbidding. Het is moeilijk uit te leggen wat het je doet, zulke dagen. Ik kon er, door een ongelukje met de fiets, helaas alleen vrijdag bij zijn, maar heb het deels live kunnen volgen op www.missionaireparochie.nl. Er is op deze site heel veel terug te zien. Ik wil u dit van harte aanbevelen, al is het maar om de sfeer te proeven, maar vooral om de belangrijkste spreker te horen: father James Mallon, uit Canada en de preek van Mgr. Liesen. Wat mij mij vooral geraakt heeft is de plenaire bijeenkomst met inleiding door fr. James Mallon: “Power from on high” (Kracht van boven). Voelde me en voel me samen met en door heel veel anderen geïnspireerd door de H.Geest. En ook heel belangrijk ,heb ik de kracht ervaren en de noodzaak van samen bidden, vooral in deze tijd met de oorlog in Oekraïne.

Jos van der Lee

‘Het was een warm bad. Twee dagen van diepe geestelijke voeding waar je kracht uitput.’

Marina Pressato

Ik heb ook twee erg goede dagen gehad en erg fijne open gesprekken. Dankbaar voor. Ga de komende tijd nog nakauwen. Denk dat het laatste nummer daar wel rol bij krijgt……

Rogier Pouwels

Het waren twee inspirerende dagen, vol dierbare ontmoetingen, in het bijzonder met de H. Geest! Onder leiding van de H. Geest gebeuren er wonderlijke dingen als vanzelf, die we niet voor mogelijk hadden gehouden. We hoeven alleen maar ons hart open te stellen en de H. Geest uit te nodigen, om Zijn vuur (weer) in ons te laten opvlammen. Ik gun het iedereen om zo de H. Geest te ervaren en de vrede en vreugde in jezelf te mogen voelen. Dagelijks gebed en regelmatige Aanbidding in de kerk helpen om je hart te openen en je door de H. Geest te laten leiden.
Het was heel mooi om onze dromen voor de toekomst van de kerk met elkaar te delen. Het geeft zoveel vreugde om samen de kerk van de toekomst vorm te geven. Onze parochie is hierin één van de pioniers. Met de focus op die prachtige droom, waarin de kerk (weer) een bron van vreugde en inspiratie is voor iedereen, kunnen we aan de slag binnen onze mooie parochie en zullen we steeds meer die levende en uitnodigende kerk worden, die voortdurend blijft inspireren en groeien.
Het was een hele bijzondere ervaring om met 1000 mensen als uit één mond te bidden voor vrede in Oekraïne.
Wat was het heerlijk om met zovelen samen te komen in gebed en om elkaar te ontmoeten en inspireren om aan die mooie toekomst van de kerk verder te werken. 

Anuschka Smeekes

Mooie conferentie! Als de Heilige Geest de ruimte krijgt, die zich verbindt met het Woord, komt er vernieuwing en leven…

Myriam Hazelzet

Geïnspireerd thuis gekomen, we gaan samen bouwen aan de kerk van de toekomst!

Kika IJsselmuiden

Thuisgekomen, vol ideeën, vol moed, vol inzichten. Gesterkt door de Heilige Geest om door te gaan met vernieuwing in de Parochie. Mooie mensen ontmoet, gesprekken gehad en geïnvesteerd in mensen.

Didy Kruiger