Alphacursus in coronatijd

Alphacursus in coronatijd

Wat een uitdaging en hoe leuk is het geworden ….

Mijn naam is Kornelia Azizi-Reczuch en ik woon sinds 2000 in Veenendaal. Ik ben getrouwd met Hamid en wij hebben een hondje Benji. Van maandag t/m vrijdag werk ik op een school in Maarsbergen. Ik geef Duits, ben mentor en zorgcoördinator. Werken met pubers is fantastisch. 

In een van de nieuwsbrieven had ik al iets over de Alphacursus in de parochie gelezen en dit keer stuurde ik wel een mail. Ik schreef mij in voor een onlinecursus. Geen idee wat Alpha was en wat het ging worden. Best spannend om met onbekenden online over God te gaan praten, maar ja, in deze tijden gaat alles online.

Kort voor dat de cursus begon, was het nog maar de vraag of het wel doorging. Gelukkig is het wel doorgegaan. Ik heb 10 fantastische bijeenkomsten mogen meemaken. Het was superinteressant en leerzaam. Dinsdagavond voor de computer werd een vaste prik in mijn agenda.   

De bijeenkomsten waren goed georganiseerd en met een duidelijke structuur. Er waren verschillende sprekers uitgenodigd en er was ruimte voor gesprekken in groepjes. Superfijn.

De groepjes, of nog beter, de mensen die deelnamen aan de cursus, dat was voor mij ook heel bijzonder. Voor de cursus kon ik mij niet voorstellen dat je met onbekenden, online en zonder dat je elkaar in het echt hebt gesproken zoiets moois kunt meemaken. Het is duidelijk dat God in de coronatijd en online ook aanwezig is. Zijn aanwezigheid en steun is wel van alle tijden.

Fantastisch om te zien dat mensen met verschillende achtergronden en uitgangspunten zo open over God kunnen praten. Samen bidden, voor elkaar bidden en de zorgen met elkaar delen.

Voor mij persoonlijk is het nog duidelijker geworden dat ik graag iets voor anderen wil betekenen.
Ik weet dat God een plan voor mij heeft, nu is het aan mij om te gaan uitzoeken wat dat is…