Alpha Cursus in Wageningen e.o.

AlphaCursus start op maandag 21 februari 19:00 uur

Waarom Alpha?

Ontmoeten, vragen en ontdekken! De Alphacursus is bedoeld om elkaar in alle vrijblijvendheid te leren kennen, samen te praten en meer te ontdekken over de zin van het leven en het christelijke geloof. Of misschien wil jij gewoon je kennis over het geloof opfrissen. Dat mag ook!

In 10 weken ontdekken we de basis van het christelijke geloof waarbij we elke avond een nieuw onderwerp bespreken waarbij je al je vragen kwijt kunt. Dat betekend 10 weken achter elkaar 1 avond per week met elkaar ontdekken.

Voor wie is Alpha?

Voor jou! Als je het leuk vindt om anderen te ontmoeten en te praten over vragen die gaan over de betekenis van het leven en geloof. 

Hoe ziet een Alpha-avond eruit?

We beginnen de avond altijd met een moment van ontmoeting om elkaar beter te leren kennen en waar ruimte ontstaat voor vriendschap.

Daarna luisteren we 30 minuten naar een video of spreker over een onderwerp over geloof, zoals:

  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe leidt God ons?

Vervolgens delen we onze gedachten en ideeën in een kleine groep. Het is een kans om naar elkaar te luisteren in een oprechte, vriendelijke en vertrouwelijke omgeving met respect voor ieders mening.

Alpha weekend

Op de helft van de Alphacursus zullen we een of twee dagen persoonlijk samenkomen om meer over de Heilige Geest te weten te komen en wat de Heilige Geest in jouw leven kan doen.

De Slotavond

Aan het einde van de cursus komen we nog een keer gezellig samen om onze ervaringen te delen en manieren te vinden hoe we meer kunnen ontdekken, omdat we na de Alpha misschien wel meer willen weten.

Wanneer

Alpha fysiek (Nederlands) – maandag 21 februari 19:00 uur. In de pastorie van Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopnemingkerk in Renkum, Dorpsstraat 1.

Aanmelden

Voor vragen en/of aanmelden kun je contact opnemen via alpha@pztb.nl of bij Daniëlle op 06-15 380 590 (ook Whatsapp). Aanmelden bij voorkeur per e-mail zodat wij je op de hoogte kunnen houden.

Wanneer je de Online Alpha Cursus volgt ontvang je een welkoms pakket, wil je daarvoor hier je adres gegevens vermelden? When you follow the Online Alpha Course you will receive a welcome package. Please, leave your address detals here, so we can send it to you.