Alpha Cursus in Wageningen e.o.

De avond om kennis te maken met Alpha is op maandag 29 januari 19:30 uur

Welkom op de Alphacursus!

Op maandag 29 januari 2024 starten er in onze parochie twee Alphacursussen.

Waarom Alpha?

Ontmoeten, vragen en ontdekken! De Alphacursus is bedoeld om elkaar in alle vrijblijvendheid te leren kennen, samen te praten en meer te ontdekken over de zin van het leven en het christelijke geloof. Of misschien wil jij gewoon je kennis over het geloof opfrissen. Dat mag ook!

In ongeveer 10 à 15 bijeenkomsten weken ontdekken we de basis van het christelijke geloof waarbij we elke avond een nieuw onderwerp bespreken waarbij je al je vragen kwijt kunt.

Voor wie is Alpha?

Voor iedereen die het leuk vindt om anderen te ontmoeten en te praten over vragen die gaan over de betekenis van het leven en geloof. 

Hoe ziet een Alpha-avond eruit?

We beginnen de avond altijd met een moment van ontmoeting om elkaar beter te leren kennen en waar ruimte ontstaat voor vriendschap.

Daarna luisteren we eerst naar een video of spreker over een onderwerp over geloof, zoals:

  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe leidt God ons?

Vervolgens delen we onze gedachten en ideeën in een kleine gespreksgroep. Het is een kans om naar elkaar te luisteren in een oprechte, vriendelijke en vertrouwelijke omgeving met respect voor ieders mening.

Alpha weekend

Op de helft van de Alphacursus zullen we in een weekend samenkomen om meer over de Heilige Geest te weten te komen en wat de Heilige Geest in jouw leven kan doen. Dit weekend is in het weekend van 17/18 november  (we overnachten niet; je mag gewoon tussendoor thuis slapen).

De Slotavond

Aan het einde van de cursus komen we nog een keer gezellig samen om onze ervaringen te delen en manieren te vinden hoe we meer kunnen ontdekken, omdat we na de Alpha misschien wel meer willen weten.

Wanneer

Maandag 29 januari 2024 organiseren we een eerste kennismakingsavond voor beide Alphacursussen (zowel Engels als Nederlands). Je kunt op deze avond vrijblijvend besluiten of je de Alphacursus wilt volgen. Deze avond begint om 19.30 uur (inloop) en we starten om 20.00 uur met het thema ‘Is er meer?’.  Je bent welkom in de Verrijzeniszaal in de RK van Wageningen (Bergstraat 17). De cursus wordt een aantal keer in Bennekom en een aantal keer in Wageningen gegeven

Voor vragen en aanmelden kun je een mail sturen naar alpha@pztb.nl .